S’outurdie, que fui n’aquestas miês passaiges
pur Paris, cunvidorun-me ũas amigas a cenar. Quandu cheguei tamiên staba un
pasteleiru. Yêra un pasteleiru de Furmoźa mas que studou na França. Pus
las amigas tamiên son d’eilli ya la mie moça tamiên.
Fui aton nu fin de quemer qu’ũa
de las rapazas, que ye jurnalista, mus dixu qu’ibamus a fazer ũ’antervista subre la nuôssa tradiçon
dal bollu rei ! Purmeiru
ampeçorun cu’l pasteleiru. Al rapaç acunchegou-se a la sue obra y ancumeçou a
falar.
Tengu que vus dezir que’l bollu yêra d’aqueilles
que se fazen nu norte la França (al bollu rei dal sul yê cume’l “roscon” spañolu
u ya cume’l nuôssu bollu mas nun ten tanta nuôç y solu dalguas frutas sécas).
Al pasteleiru fizu-mus eilli
un bollu mi buônu y tubu l’eidéya de puner laranja cu’la massa d’amendua
tradicional d’aquesse bollu (que tamiên ten muita manteiga). Afirmou-mus que’l
bollu yê vendidu na pasteleria pur 48 ourus ! Yê ũa pasteleria de luxu...
Açpuis nun fui que me dorun la palabra a mi !
Alla palrei cume pude. Pedirun-me purque y’que tenémus aquessa tradiçon y
couźas assi. Nu fin quemimus al bollu y nun fui que me tucou a mi la
féba, ya cume siêmpre !
Pudeis vé la repurtaige compréta eiqui : http://appweb.cna.com.tw/webm/news/ahel/201701180026.aspx
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