24/09/08

La parba

Ya s’acabou la segada. Y ya agora yê al tiêmpu de la parba. Ende teneis lus garbançus sparbabus nal meyu de la ruga, alla pr’abaixu, an Cicuiru.
Sparbar pu'la ruga
Purmeiru, hai que piźar la parba para fazer stallar la casca. Yê cum’ũa dança qu’ende se fai, piźocandu ya dançandu oubiêndu las cascas a stallar.
Piźucar la parba
Si a stallar, purque yê assi meźmu que se passa; al sol, lus garbançus ponen-s’a falar, todus juntus, ũa lliêngua mui facanita que pouquechicus saben.
Als garbancicus stalladicus
Açpuis lus garbançus callan-se de tantu palrar y las cascas ponen-s'a vular puls aires !

1 comentário:

Boieiro disse...

Buonas nuites

Tengo que lhebar un bacalhauzico seco al sol para quemer ua garbançada bien regada cun azeite berdadeiro. Marcai l die i que nun haba más jeiras aspuis :))))

Abraços