09/08/07

Ua çande a la raiana

Talveç sabeis al que yê de chegar an casa y tener que fazer la quemida... Claro nun tengo moça pa m'la fazer (bou ha tener que cumprar ua !) tengo que fazer you.

Anfin, l'eideia éra de cunsegir anchir la barriga cun predutos simples y façeles d'ancuntrar. Vamos anton ha fazer ua çande cun los nuôssos predutos traditionales de la raia !




1. Pan cumpreto (pan feito de varios cereales).


2. Azeite de las oliveiras de Bregança.


3. un cacho de touçino.


4. Queiso de Samartino.


5. Dous cachicos finos de perjunto de la raia.


6. Uns cachicos finos de chouriço (daquele que bota mollo al curtar !).


7. Un tomate dal Prado (Cicuiro).




Cul pan fazer dues turadas al llume (la lleiña de cabeça gorda yê preferida). Untar las turadas cul touçino. Curtar quatro cachos de queiso, y reparti-los pulas turadas.


De la mesma maneira repartir los cachos de choriço cul tomate curtado muy fino. Poner al perjunto, deitar alguas gotas d'azeite... fechar y ya sta !




Pudeis acumpañar al çande cun ua pinga Cicuirana de 95. L'armuôço pode ser acabado cuas peras frescas cullidas pur la mañana an Sant'Amaro (Cicuiro) y uas madelénas de Aliste cumpradas an Muveiros (Moveros, Spaña).




Finalmiente, dei-me de cuônta que nun precisava d'ua moça pra nada, y pra mas dizen que gasta muita lluç, pur isso, inda me val mellor ficar assi, you mestre de "culinaria".

Sem comentários: